(révay andrás: ahol a vendégek köszönnek egymásnak - iii. rész | euroastra internet magazin)

Révay András: Ahol a vendégek köszönnek egymásnak - III. rész | EuroA.
EuroAstra Internet Magazin Ahol az időt órában mérik
Révay András: Ahol a vendégek köszönnek egymásnak - III. részv, 2013/04/14 - 02:38 - johannes Bükfürdő roppant alkalmas hely arra, hogy színessé, szórakoztatóvá tegyük az időt, amit itt szándékozunk eltölteni. A közvetlen vagy nem sokkal távolibb környezetében nincs - a lakói találékonyságán kívül! Itt él családjával Simon András, aki kemencés először. Korábban állattenyésztésből próbált megélni - nem sok sikerrel. Majd jött az ötlet és a saját takarmányán hizlalt állatait feldolgozta, füstölt sonkát, kolbászt, szalámit készít, a házikenyeret is maga süti a kemencében. A szállodákban meghirdeti az időpontot, amikor lovas kocsival áthozza - majd vissza is viszi - a vendégeket a hamisítatlan magyaros lakomára. A hideg előételek után a cserépedényben főtt babgulyás és a sült töltött karaj is az asztalra kerül a házi bor kíséretében. Ma már az épülete is akadálymentesített, mozgássérültek is látogathatják.
Nála fogadja az érkezőket Horváth Antal, „Toncsi bácsi", a méhész is. Különlegessége a diós, magos, aszalt gyümölcs, akácmézzel leöntve. Kaphatók nála máshol szinte ismeretlen mézek: selyemfű, mézontófű, napraforgó, aranyvessző, gesztenye virágából. Ez utóbbi pont úgy jó az érrendszerre, mint a hárs a légzőszervi betegségekre. Sajnos a méhészek és a természetvédők között nagy ellentét feszül.
Nem volna szabad ugyanis lekaszálni a réteket a méhészeti szempontból értékes növények virágzása Aki a magyaros, de - lássuk be - nehéz ételek helyett könnyebbre vágyik, annak is érdemes idelátogatni. Bio-ritmus fantázianéven Török Rita, kísérletező kedvű fitoterapeuta kínálja lekvárjait. Az almalekvárt nyugtató, stresszoldó, levendulavirággal főzi, erdei gyümölcsökkel színesíti. Kedvence, a rózsa, szintén almával társul, tele van E-vitaminnal, sejtmegújító hatású. Szendvicskrémjeinek alapja az összefőzött kerti zöldség, zöldfűszerekkel, hagymával vegyítve. Jellegét az erdei gomba vagy a medvehagyma adja meg.
Mellette Csontosné Dudik Katalin tehéntejből és kecsketejből készült sajtjai várakoznak - mintegy harmincféle! A fokhagymás-snidlingest például 3 és fél hónapig érleli, de van paradicsomos-bazsalikomos, aszalt paradicsomos, fűszeres növényi olajban pácolt. A sajtkészítéskor visszamaradó savó több ásványi anyagot tartalmaz, mint maga a sajt. Ebből lesz a zsendice, amit édes vagy sós ízesítéssel fogyaszthatunk.
A határon túlnyúló együttműködés keretében azért még maradt javítani való. Ha Felsőőr (Oberwart) felé megyünk át Ausztriába, bizony riasztó látvány a régi határátkelő rogyadozó épülete. Az elhanyagolt út itt szinte beszakad. Alig száz méterrel odébb, az osztrák oldalon már minden rendben van, az épületet karbantartják, a rendőrség használja. Pedig érdemes volna rendbe hozni, mert sokan járnak át errefelé a hatalmas bevásárlóközpontba. Az EO, Einkauf Oberwart igen népszerű, főleg az árleszállítások idején.
Ilyenkor a magyarországi árak feléért lehet itt jó minőségű árukat vásárolni. Amíg a szülők a boltokban vannak elfoglalva, a gyerekek a bábszínházat és más szórakoztató előadásokat nézhetik. Ez, és a magyar nyelvű tájékoztató igen Révay András: Ahol a vendégek köszönnek egymásnak - III. rész | EuroA.
kényelmessé teszi a bevásárlást. Hol látunk ilyet Magyarországon? Az Irottkő, a Dunántúl legmagasabb pontjának megközelítése is sokkal kényelmesebb Ausztria felöl. Onnan jól kiépített sétaút vezet a kilátóhoz, a csúcsra.
Nem messze Oberwart-tól, és Bükfürdőtől is csak 50 kilométerre, Deutsch Schützenben áll Ausztria egyik leghíresebb borásza, Franz Wachter családi pincészete. A Wachter - Wiesler gazdaság kitűnő példája annak, hogyan működik Ausztriában egy ilyen vállalkozás, és hogyan kellene nálunk is működni a hasonlóknak. A tizenhárom hektár 90 százalékán Kékfrankost, némi Zweigelt-et termelnek, de Olaszrizlinggel is foglalkoznak. Még Kékfrankos törkölypálinkát is készítenek. A hegyen, a háromszintes épületben történik a szőlő feldolgozása, a bor érlelése és a kóstolásra érkező vendégeket is itt fogadják, áprilistól októberig. A gazdasághoz még egy étterem és tíz vendégház is tartozik, ahonnan szép kilátás nyílik a borvidékre.
A dél-burgenlandi borok nagyon sokáig tárolhatók. A vastartalmú, palaréteges talaj a kékszőlőnek igen sajátos zamatot ad. A borokat palackozás előtt két évig fahordókban érlelik, a legnagyobb 2500 literes. Az egykori magyar ősök: Béla Wachter és Jóska Wiesler nevét egy klasszikus, a környékre jellemző Kékfrankos, a „Béla - Jóska" őrzi. Komoly exportjuk is van, szállítanak innen Szingapúrba, még Japánba is. Részt vesznek nemzetközi borvásárokon és versenyeken. Zweigeltjük országos versenyen aranyérmet nyert. A családi gazdaságban már a negyedik generáció foglalkozik borral. A 22 hónapig új tölgyfahordóban érlelt Cabernet Sauvignon - Merlot - Kékfrankos Cuvée, a Júlia, a főnök lányának nevét kapta. Ő az, aki a szálláshelyekért és az étteremért felelős.
Dél-Burgenland, Ausztria legkisebb borvidéke. Az ötszáz hektáron ezer kisebb üzem működik, de a bortermelők nem egymás ellen, hanem szorosan együttműködve dolgoznak. Kizárólag kézzel szüretelnek. Franz Wachter, aki egyben a falu polgármestere is, elmondta: a különféle EU, illetve tartományi pályázatok felhasználásával arra bíztatják a tulajdonosokat, hogy a régi, már nem használt pincéket igyekezzenek turisztikai célra hasznosíthatóan átalakítani. Itt egészen természetes, hogy a borkóstolók vendégeit a gazda változatos, házi készítésű ételeivel kínálja. Nem zaklatják őket az adóellenőrök sem, 100 euró alatt ugyanis nem kell számlát adni! A jövedelmét mégis mindenki tisztességesen bevallja, mert tudják: ez a nyugalom ára.
Az EuroAstra Internet Magazin független, non profit hírportál. Anyagai közölhetõek és tárolhatóak sajtószemle rendszerekben, hirkeresõkben, könyvtári adatbázisokban., minden esetben hivatkozással. Papír médiumok általi újraközléskor az ott szokásos szerzõi jogdij fizetendõ, miként abban az esetben is ha - hivatásszerûen sajtószemlét készítõ szervezetek és közkönyvtárak kivételével - az EuroAstra cikket fizetés ellenében bocsátják a felhasználók rendelkezésére. Oktatási és tudományos célra hivatkozással az EuroAstra anyagai felhasználhatóak. Alapította Dr Pósvári Sándor San Francisco-ban 1995-ben (c) 1995-2007 Johannes

Source: http://www.visitbuk.hu/doc/letoltheto-anyagok/ahol-a-vendegek-koszonnek-egymasnak--iii-resz--euroastra-internet-magazin.pdf

Ppa-23439-a-review-of-studies-concerning---treatment-adherence-of-pati

Patient Preference and Adherence open access to scientific and medical researchA review of studies concerning treatment adherence of patients with anxiety disordersThis article was published in the following Dove Press journal: Patient Preference and Adherence22 August 2011Number of times this article has been viewed Objective: This paper aimed at describing the most consistent correlates

Doi:10.1016/s0006-3223(02)01740-7

Diurnal Variation of Cerebrospinal Fluid Hypocretin-1(Orexin-A) Levels in Control and Depressed SubjectsRonald M. Salomon, Beth Ripley, John S. Kennedy, Benjamin Johnson,Dennis Schmidt, Jamie M. Zeitzer, Seiji Nishino, and Emmanuel Mignot Background: Hypocretins, excitatory neuropeptides at Introduction monoaminergic synapses, appear to regulate humansleep-wake cycles. Undetectable cereb

Copyright © 2010-2018 Pharmacy Drugs Pdf